Birgit Schuurman griezelt in Telekids-serie Kattenoog

7 juli 2015 13:50 | tv-serie | Door Televizier

© Daan Verschuur - TROS

Birgit Schuurman speelt een rol in de nieuwe kinderserie Kattenoog - Het Geheim Van De Griezelclub, die vanaf oktober te zien is op RTL Telekids.

Birgit Schuurman heeft een rol te pakken in de nieuwe dramaserie Kattenoog - Het Geheim Van De Griezelclub. Daarin speelt ze samen met Brugklas-actrice Britt Scholte en de Vlamingen Ian Thomas, Kürt Rogiers en Eline de Munck. De kinderserie is geschreven door Anjali Taneja, die eerder voor Nickelodeon het populaire Het Huis Anubis bedacht.

Kattenoog

Haar nieuwe creatie heeft ook wel iets weg van Het Huis Anubis, waarin jongeren in een geheime club allerlei Egyptische raadsels oplosten. Kattenoog speelt zich af in een klein dorpje bij een meer, waar al jarenlang een 'griezelmysterie' heerst. Om dat te ontrafelen wordt de Griezelclub opgericht, die het dorp en de inwoners moet beschermen tegen vampiers en heksen die uit zijn op het Kattenoog, een heksensteen met magische krachten die verborgen ligt aan het meer.

Eline de Munck

Welke rollen Birgit, Britt, Ian, Kürt en Eline gaan vertolken in Kattenoog, is nog niet bekend. Eline de Munck was in de kinderfilm Heksen Bestaan Niet al eens te zien als heks, namelijk sterrenheks Pandora. Mogelijk kruipt de So You Think You Can Dance-presentatrice nu opnieuw in de huid van zo'n feeks.

Kattenoog - Het Geheim Van De Griezelclub is vanaf oktober te zien op RTL Telekids.

Lees ook:
Birgit Schuurman was vorig jaar te gast in Ali B en de Muziekkaravaan (zie foto)

Meer over