Bloedverwanten gaat eindelijk verder

27 oktober 2014 12:17 | tv-serie | Door Televizier

We hebben er even op moeten wachten, maar eindelijk zijn de spannende verwikkelingen van de familie De Winter weer te volgen in een nieuw seizoen van Bloedverwanten.

Seizoen 2 van Bloedverwanten eindigde met een ware cliffhanger. Esther, eigenaresse van De Winter Flowers, is gedwongen de dagelijkse leiding van haar bedrijf over te dragen aan haar halfzus Eva, geboren uit een buitenechtelijke relatie van hun inmiddels overleden vader Bennie.

In dit nieuwe derde seizoen van Bloedverwanten moet Esther haar uiterste best doen om de familie bij ­elkaar te houden nu Eva het bedrijf leidt. En dan krijgt de familie ook nog te maken met een groot drama. Voor de vaste kijkers: alle vertrouwde gezichten zijn weer van de partij. Verder doet een aantal nieuwe ­acteurs mee.

Noortje Herlaar

Een van hen is Noortje Herlaar, die in de serie Sanne speelt. Zij werkt op de kinderopvang waar Esthers kleinzoon ­Hidde verblijft. „Sanne is het type girl next door, maar wel een met een complex leven’, vertelt Herlaar. „Ze draagt allerlei geheimen met zich mee, die er ook toe hebben geleid dat ze bij een kinderdagverblijf is gaan werken. Dat doet ze namelijk niet uit een soort roeping, maar omdat ze op zoek is naar een veilige haven.’

Vierde seizoen

Hoewel nieuw op de set van Bloedverwanten, werd Herlaar meteen door de ‘familie’ opgenomen. „Ik heb totaal niet het gevoel gehad dat ik mijn plek moest veroveren. Het is zo’n vriendelijke club.’ Wel had ze af en toe moeite met haar rol. ‘Sanne is een personage in ontwikkeling. De kijker leert haar gaandeweg beter kennen, maar krijgt nog geen duielijk beeld van haar. Daarom was het voor mij een beetje zoeken naar hoe ik haar moest neerzetten. Tot nu toe ben ik vrij dicht bij mijzelf gebleven. Hopelijk komt er een vierde seizoen, waarin ik haar meer kan uitdiepen.”

Egbert Jan Weeber

De uitdaging zat ’m vooral in het spelen met de ­acteurs, zegt Herlaar. „Omdat het kleinkind van Esther door verschillende familieleden wordt gebracht en opgehaald, had ik veel tegenspelers. Een van hen was Egbert Jan Weeber, met wie ik twee jaar geleden in Moeder, ik wil bij de revue speelde. Het was leuk om elkaar nu in een ­andere setting tegen te komen.”

Kinderdagverblijf

De meeste scènes die ze had, werden gedraaid op een echt kinderdagverblijf in de buurt van Aerdenhout. Dat verliep niet altijd even soepel. „Met kleine kinderen filmen is best ingewikkeld, met name voor de continuïteit. Ze huilen wanneer dat niet moet, lopen voor de camera. Je moet daar echt extra tijd voor uittrekken.

Op de set liep ook iemand rond die gespecialiseerd is in het werken met baby’s en peuters. Soms moesten ze op commando bepaalde dingen doen, terwijl ze op dat moment het liefst bij hun moeder wilden zijn. Dat was wel eens lastig. Maar ik vond het vooral aandoenlijk om met die kleintjes te werken. Als ze eenmaal aan je gewend zijn, reageren ze heel enthousiast. Dan komen ze gillend op je af of krijg je ineens een knuffel.”

Eindresultaat

Ze kijkt uit naar het eindresultaat. „Toen ik wist dat ik in Bloedverwanten ging spelen, heb ik beide seizoenen in een week tijd bekeken. Ik vond het zo goed!’ Herkenbaar ook? ‘Een beetje. Ik kom zelf uit een warm en liefdevol gezin. Ik heb ook behoorlijk wat ooms, tantes, neven en nichten, dus dat beeld van een grote familie herken ik wel. En mijn moeder heeft wel wat weg van Esther; zij bemoeit zich graag met haar gezin en familie, wat ik vooral als liefdevol ervaar!”

Meer over