BNN-VARA niet verder met dramaserie Tessa

18 maart 2016 16:09 | tv-serie | Door Televizier

© BNN-VARA

Er komt geen vervolg op Tessa. De komische dramaserie over de eigenzinnige lerares Nederlands en haar kroost stopt na één seizoen wegens een gebrek aan kijkers.

Hoofdrolspeelster Thekla Reuten bevestigde vrijdag dat de serie ter ziele is, een woordvoerder van de NPO verklaarde dat de tegenvallende kijkcijfers de reden waren.

NPO beslist

Volgens Reuten ligt het feit dat de show stopt volledig bij de NPO: “Er is sinds de laatste aflevering regelmatig gevraagd en gesnakt naar seizoen twee maar helaas heeft NPO ondanks het succes besloten niet verder te gaan met Tessa. Producent Warner, BNN en wij allemaal van Tessa vinden dat heel jammer!“

Kijkcijfers

Dat Tessa is geschrapt vanwege een gebrek aan kijkers is vrij opmerkelijk. Gemiddeld keken op donderdagavond een kleine 900.000 mensen naar de serie. Dat is voor NPO 1 begrippen wat weinig, maar momenteel scoort het tweede seizoen van de MAX-reeks Heer & Meester op hetzelfde tijdstip zo'n 1.1 miljoen kijkers. Een relatief klein verschil, maar kennelijk toch voldoende om de stekker uit de show te trekken.

Rita

Tessa is een remake van de Deense serie Rita die in 2012 begon en na drie succesvolle seizoenen werd afgerond. Door het plotselinge stopzetten van de serie wordt ook de cliffhanger van de eerste reeks onopgelost. Tessa ontdekt namelijk dat ze zwanger is. Wie toch wil weten hoe dat zou zijn afgelopen, kan altijd nog terugvallen op Rita, alle seizoenen staan op Netflix.

Meer over