Bram van der Vlugt krijgt rol in derde seizoen Dokter Deen

Bram van der Vlugt heeft een grote gastrol in het nieuwe seizoen van Dokter Deen. De acteur speelt een monnik in de Omroep MAX-serie.

Bram van der Vlugt is te zien in vijf afleveringen van Dokter Deen seizoen 3. "Ik speel een monnik die jarenlang in Afrika heeft gewerkt en nu in een klooster ergens in Nederland woont," vertelt de acteur in De Telegraaf.

Bram van der Vlugt

Het is niet de eerste tv-serie voor Bram van der Vlugt. Tussen 2005 en 2008 speelde hij een hoofdrol in Keyzer & De Boer Advocaten en later was hij in Moordvrouw te zien als de vader van Fenna (Wendy van Dijk). "Na mijn rol in Moordvrouw, inmiddels zo’n twee jaar geleden, is het wel weer eens tijd voor een tv-serie," aldus de acteur. "En agendatechnisch kwam het goed uit: tot september zit ik wat zuinig in het werk."

Dokter Deen

Dokter Deen is bedacht door Edwin de Vries. Zijn vrouw Monique van de Ven is in de rol van de Vlielandse dokter Maria Deen te zien naast acteurs als Benja Bruijning, Liz Snoijink, Pleuni Touw en Hans Dagelet. Nu komt Bram van der Vlugt daar dus bij. "Ik vind het ontzettend leuk om in een serie te zitten ván Edwin de Vries en mét Monique van de Ven," lacht hij. "Ik heb nog nooit met Monique gespeeld, ik kijk ernaar uit dat het eindelijk gaat gebeuren."

Het derde seizoen van Dokter Deen laat nog even op zich wachten: begin 2016 komt het op tv.

Lees ook:
Een interview met Monique van de Ven over Dokter Deen.

Meer over:

Reageren