Breaking Bad

5 september 2012 17:25 | tv-serie | Door Televizier

In Breaking Bad verandert een simpele scheikundeleraar in een keiharde drugshandelaar. 

Walter White is een doodgoeie vent. Hij is scheikundeleraar op een middelbare school waar hij lesgeeft aan ongeïnteresseerde studenten. Om wat bij te verdienen, werkt hij bij een benzinepomp. Wat alleen Walter zelf weet is dat hij ongeneeslijk ziek is, hij heeft longkanker. Om de medicijnen te betalen en zijn zwangere vrouw Skyler goed verzorgd achter te laten, verzint Walter een plan B. En daarbij denkt hij 'out of the box'.

Crystal meth

Hij gaat de harddrugs crystal meth produceren. Voor een beetje scheikundeleraar is dat geen enkel probleem. Om de boel op straat te verkopen heeft Walter wel een partner nodig. Dat wordt oud-student Jesse Pinkman, een nietsnut die graag drugs nuttigt en volgens Walter dus veel verstand van de materie heeft. 

Grote spelers

Dat Walter’s zwager Hank een agent is bij de anti-drugs eenheid, compliceert het verhaal nogal, maar daar stapt Walter gemakshalve overheen. Hij moet en zal geld verdienen. In de loop van Breaking Bad worden Walter en Jesse steeds grotere spelers op de drugsmarkt. Dat gaat wel ten koste van alle normen en waarden die ze hoog in het vaandel hadden. 

Walter en Jesse

Het mooie van Breaking Bad is dat de serie seizoen na seizoen beter wordt. De tumultueuze relatie tussen Walter en Jesse is fascinerend, net als die tussen Walter en zijn echtgenote. 

Afbeelding
Breaking Bad S1:
€ 22,99

Bestel via Bol.com >>
Afbeelding
Breaking Bad S2:
€ 22,99

Bestel via Bol.com >>
Afbeelding
Breaking Bad S3:
€ 46,99

Bestel via Bol.com >>


In de Verenigde Staten is net het vijfde seizoen van Breaking Bad uitgezonden, volgend jaar volgen nog acht afleveringen. In Nederland zendt de VPRO Breaking Bad uit.

Meer over