Breaking Bad meest verslavende serie

26 juni 2014 12:21 | tv-serie | Door Televizier

Uit onderzoek blijkt dat afleveringen van de Amerikaanse televisieserie Breaking Bad het meest achter elkaar worden gekeken.

Game of Thrones is al jaren de meest gedownloade serie, maar Breaking Bad scoort op een heel ander vlak: binge-watching. Dit wil zeggen dat kijkers van de serie op een dag meer dan drie afleveringen achter elkaar kijken. House of Cards en Game of Thrones completeren de top drie van series die regelmatig in marathontempo worden gekeken.

Verslavend

Van de Breaking Bad-kijkers gaf 35 procent toe weleens een 'overdosis' aan afleveringen te hebben gekeken, 91 procent van de seriekijkers zei wel eens aan binge-watching te hebben gedaan.

Breaking Bad

De serie gaat over scheikundeleraar Walter White. Hij krijgt op een dag te horen dat hij terminale longkanker heeft. Om zijn gezin financieel veilig te stellen besluit hij samen met oud-leerling en drugsdealer Jesse de drug crystal meth te maken.

Het onderzoek

De overtreffende trap van bingewatchers zijn de zogenaamde 'super-bingers'. Volgens het onderzoek kijkt 14 procent van de mensen een heel seizoen van een serie in één week. 23 procent deed een week tot een maand over deze verslaving.

Jonathan Banks, de acteur die Mike speelt in de Breaking Bad, doet definitief mee aan een spin-off van de hitserie.

Meer over