Breaking Bad-poppen na protest uit schappen Toys R Us

22 oktober 2014 10:46 | tv-serie | Door Televizier

De Amerikaanse speelgoedketen Toys R Us heeft eieren voor haar geld gekozen en een stel Breaking Bad action figures verwijderd uit de winkel.

Boze moeder Susan Schrivjer uit Florida begon een petitie nadat ze de Breaking Bad-poppetjes in de schappen zag staan. „Alles met drugs in een speelgoedwinkel is geen goede zaak. Ik denk dat ze bij Toys R Us nog eens naar hun waarden en normen moeten kijken.” Toys R Us gaf eerst geen sjoege maar heeft de poppetejs nu toch uit de winkel gehaald. „De figuurtjes zijn met onbepaald verlof gegaan”, zei de winkel.

Afbeelding

Crystal Meth

Normaliter kunnen Amerikaanse huismoeders nogal eens conservatief reageren, maar in dit geval had Susan misschien een punt. Walter White is in Breaking Bad een moordzuchtige crystal meth dealer. De accessoires behorende bij zijn poppetje waren een sporttas met nepgeld en een plastic tas met nep drugs. Het poppetje van zijn metgezel Jesse Pinkman werd vergezeld door een gasmasker. Veiligheid voor alles natuurlijk. Dat doen ze bij Toys R Us dan wel weer goed.

Hoofdrolspeler Bryan Cranston (Walter White) had wel plezier in de actie van de moeder in Florida

Afgelopen zomer werd bekend dat Breaking Bad de meest verslavende serie ooit is.

Meer over