Brugklas meest gestreamde NPO-programma

22 februari 2018 10:15 | tv-serie | Door Televizier

Niet het Achtuurjournaal, maar jeugdserie Brugklas is opnieuw het meest gestreamde NPO-programma. Uit de cijfers van Adobe Analytics die de omroep bekendmaakte, blijkt dat het aantal streamstarts de afgelopen twee jaar verdubbeld is.

In 2015 werden nog 9 miljoen video’s van Brugklas gestart, in 2017 groeide dat aantal naar 18,1 miljoen. De serie over brugklasperikelen op de middelbare school laat daarmee het Journaal achter zich met 17,6 miljoen streamstarts, en blijft zelfs ver voor op De Wereld Draait Door met 7,4 miljoen streamstarts. Dit is al het derde jaar dat Brugklas bovenaan staat als vaakst gestreamde programma van de NPO.

Instagram

Volgens Avrotros wordt de serie online omarmd. Op Instagram haalde Brugklas vorige week de mijlpaal van 100.000 abonnees en het programma heeft op Instagram inmiddels 223.000 volgers. Het staat daarmee nummer 1 in de lijst van Nederlandse Instagrampagina’s in de categorie media en tv-programma’s. In 2017 won het jeugdprogramma de Gouden Stuiver.

Brugklas

Brugklas is de eerste scripted-reality jeugdserie in Nederland, een genre waarbij realistische gebeurtenissen worden nagespeeld en door de personages voorzien van commentaar. Een vaste groep brugklassers wordt gevolgd tijdens het eerste jaar van de middelbare school, waar zij herkenbare brugklasproblemen tegenkomen.

Goede Tijden Slechte Tijden

De spelers hebben doorgaans geen toneelopleiding, al heeft de serie wel het begin gevormd van de acteercarrière van een aantal acteurs. Zo is Britt Scholte inmiddels te zien als Kimberly Sanders in Goede Tijden Slechte Tijden en speelt Ridder van Kooten de nieuwe bewoner Loki in Nieuwe tijden.

Lees ook: Brugklas verkocht aan BBC.

Meer over