Californication

13 september 2012 15:56 | tv-serie | Door Televizier

David Duchovny speelt Hank Moody, een seksverslaafde, drankzuchtige romanschrijver met een uniek talent zichzelf in de problemen te werken. 

Schrijver Hank Moody had jaren geleden een enorme bestseller. Sindsdien heeft hij een writers block en besteedt hij zijn tijd vooral aan drank en vreemdgaan. Hank houdt nog zielsveel van zijn echtgenote Karen, maar kan de vrouwen, die zich en masse aanbieden, nu eenmaal niet weerstaan. En dat gaat op de een of andere manier niet samen. 

David Duchovny

Al zes seizoenen is dat het verhaal van de comedy Californication. En gek genoeg verveelt het geen moment. Hank is slim, grappig, pijnlijk eerlijk en heeft altijd een kater. Californication heeft twee grote troeven. De eerste is David Duchovny die sympathiek genoeg is om hem keer op keer te vergeven voor de meest vreselijke streken. De ander is zijn beste vriend en agent Charlie Runkle (Evan Handler). Ook al zo'n losgeslagen type, maar bijna net zo innemend als Hank. Bekijk hier het interview met David Duchovny >>

Afbeelding
Californication S1 t/m 4:
€ 56,99
Bestel via Bol.com >>

Liefdesverhaal

David Duchovny heeft zelf ook verklaring voor het voortdurende succes van Californication. „In de serie balanceren we tussen absurde komedie en drama. Het liefdesverhaal tussen Hank en Karen is het hart van de serie. Daarom houden we het al vijf seizoenen vol. En wat Hank ook allemaal uitspookt, hij is in wezen een goede kerel. Ik denk zelfs dat hij het meest sentimentele personage is op tv.”

Boycott

Verschillende conservatieve en Christelijke groepen hebben de afgelopen jaren opgeroepen tot een boycot van de serie. Een groep vond het ongepast dat Hank Moody oraal werd bevredigd door een non in een kerk. Een andere groep riep op tot een boycot naar aanleiding van een scène waarin Hank marihuana rookt, sex heeft met een vrouw en overgeeft. 

RHCP

De Red Hot Chili Peppers begonnen een rechtszaak tegen de serie omdat de band zelf een album had gemaakt met de titel Californication en vond dat zij de rechten op dat woord hebben. Die rechtszaak is nog immer niet tot een einde gekomen. 

In de Verenigde Staten wordt gewerkt aan het zesde seizoen van Californication

Afbeelding
Californication S1:
€ 21,99

Bestel via Bol.com >>
Afbeelding
Californication S2:
€ 28,99

Bestel via Bol.com >>
Afbeelding
Californication S3:
€ 28,99

Bestel via Bol.com >>
 
Afbeelding

Californication S4:
€ 28,99

Bestel via Bol.com >>
 
Afbeelding

Californication S5:
€ 27,99

Bestel via Bol.com >>
 

 

Meer over