over de top

Carlo Boszhard: 'The Masked Singer nu nog indrukwekkender'

17 september 2020 19:00 | tv-serie | Door Televizier

© RTL

Het eerste seizoen van The Masked Singer was een enorm succes. Panellid Carlo Boszhard verklaart de populariteit van het programma en kijkt vooruit op de nieuwe reeks.

 

Ben je druk?

“Ontzettend. Ik ben bezig met Married at first sight, I can see your voice, Oh wat een jaar!, De tv kantine... Ik heb nog geen dag vakantie gehad, maar ik geniet.”

En nu dus The masked singer.

“Ik kan niet wachten! Het is naast De tv kantine een van mijn favorieten. Toen we begonnen, dachten mijn medepanelleden Gerard Joling, Loretta Schrijver, Buddy Vedder en ik: dit kan de grootste flop ooit worden. Moeten we naar een zingende neushoorn gaan kijken? Maar het was enig. Het programma was een succes in Zuid-Korea en Amerika, maar toch blijft de vraag of het ook hier aanslaat. Zelfs John de Mol was sceptisch in DWDD, maar wat bleek: het publiek omarmde het programma. Op straat werd ik er continu over aangesproken.”

Hoe verklaar je dat succes?

“Het is ontzettend over the top, pure camp. Dat is altijd leuk. En het meespeelgehalte is hoog. De kijker thuis op de bank vraagt zich meteen af: wie zit er in dat pak? Twitter ontplofte, al kregen wij als panel daar niets van mee. De afleveringen worden in korte tijd opgenomen en we worden compleet afgeschermd. Dat maakt niet uit, want met elkaar hebben we de grootste lol. De chemie is perfect: Ruben (Nicolai, de presentator, red.) die de sfeer neerzet, Loretta als ster van de show, Gerard met zijn flair en jonge hond Buddy die namen noemt waar wij niet opkomen. Het valt precies in elkaar.”

Wat maakt Loretta de ster van de show?

“Zij is heel onbevangen. Ze luistert, kijkt, verwondert zich en wil niet eens weten wie in dat pak zit. Ze zegt: ‘Wat een prachtig optreden van een neushoorn. Die wil ik mee naar huis nemen.’ Het is humor en alles wat amusement volgens mij moet zijn. Geschikt om met het hele gezin naar te kijken. En voor mij voelt het alsof ik thuis met mijn beste vrienden een spelletje doe.”

Welke kandidaat verraste jou het afgelopen seizoen het meest?

“Als panellid heb je geen idee, ook omdat je het optreden anders hoort dan in de huiskamer. Ik keek naar een dansend zeewezen en was ervan overtuigd dat het een bekende zangeres was. Ik noemde alle namen die in me opkwamen: Ruth Jacott, Edsilia Rombley… Bleek het Tineke Schouten te zijn. Ik schrok me te pletter.”

In Australië zijn de opnames van The masked singer stilgelegd toen crewleden met corona besmet bleken. Hoe gaan jullie in de studio met het virus om?

“De opnames vinden plaats met minder publiek en alle crewleden worden getest. Ik ben sowieso vaak aan de beurt omdat ik voor Married at first sight veel bruiloften afloop. En over de kandidaten maak ik me geen zorgen: met zo’n pak aan en masker op zijn die zo veilig als wat.” 

The Masked Singer op vrijdag 25 september om 20:00 bij RTL 4.

Zie hier de trailer van The Masked Singer seizoen 2.

 

redacteur: Bram de Graaf

Meer over