Cast bekend Max-serie Dagboek Hendrik Groen

3 juli 2017 10:54 | tv-serie | Door Televizier

© Victor Meijer / Meulenhoff

Dat André van Duin een van de hoofdrollen zou spelen in de verfilming van het boek Pogingen iets van het leven te maken, het geheime dagboek van Hendrik Groen, was al bekend. Maar nu heeft Max de hele cast onthuld.

Coby Timp, Dries Smits en Rob van de Meeberg spelen bijrollen in de dramaserie Hendrik Groen. Omroep MAX zendt de serie vanaf maandag 23 oktober uit in twaalf afleveringen op NPO 1.

Rosa Reuten

Ad van Kempen speelt de rol van Antoine, Rick Nicolet is Ria. Nhung Dam speelt Anja Appelboom, en Anne Lamsvelt is Coby de Roos. Rosa Reuten wordt directrice Stelwagen en Annemarie Prins en Nienke Sikkema zijn de zusters Slothouwers. Tina de Bruin speelt Tine.

Eerder was al bekend dat Kees Hulst (Hendrik Groen), André van Duin (Evert) en Olga Zuiderhoek (Eefje) de hoofdrollen spelen in de dramaserie.

Peter de Smet

Pogingen iets van het leven te maken, het geheime dagboek van Hendrik Groen is een bestseller en de winnaar van de NS Publieksprijs 2016. In het fictieve dagboek beschrijft de 83-jarige Hendrik Groen zijn leven in een bejaardentehuis in Amsterdam-Noord. Lange tijd was het een raadsel wie de maker van dit populaire stukje proza was. Vorig jaar bleek het Peter de Smet te zijn, een 62-jarige inwoner van Amsterdam-Noord die nooit eerder een boek schreef. 

Martin van Waardenberg schreef het script en Tim Oliehoek regisseert de serie die vanaf maandag 23 oktober op NPO 1 wordt uitgezonden.

Meer over