Cast Marco Polo uitgebreid met Michelle Yeoh

23 december 2015 12:25 | tv-serie | Door Televizier

Actrice Michelle Yeoh gaat een rol spelen in het tweede seizoen van de serie Marco Polo, die vanaf 2016 te zien is bij Netflix. 

In de Amerikaanse serie Marco Polo staat een ontdekkingsreiziger uit de 13e eeuw aan het hof van Koeblai Khan centraal. De Maleisisch-Chinese actrice Michelle Yeoh speelt een mysterieus personage, dat in het verleden een bekende was van de blinde monnik Hundred Eyes. De monnik trainde Marco Polo in het begin van de serie. 

Televisielegende

Regisseur John Fusco is blij dat hij Michelle mag toevoegen aan de cast: “Niet alleen is Michelle Yeoh een televisielegende en een van de grootste internationale actiesterren aller tijden, ze is ook een van de beste actrices van haar generatie. Met haar unieke talenten is ze een echte toevoeging aan de cast en we zijn blij haar bij een van de meest diverse ensembles op televisie te mogen verwelkomen. Haar rol in het tweede seizoen is er een die nog meer intriges, mysterie en Aziatische vechtsporten zal toevoegen aan ons rijke verhaal.”

Eerder werk

Michelle speelde eerder al in Tomorrow Never Dies, Memoirs of a Geisha en The Lady. Ook versterkte ze de cast van de succesvolle film Crouching Tiger, Hidden Dragon, die vier Oscars won. In 2016 verschijnt er een vervolg met als titel Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny op Netflix.

Marco Polo

Op 12 december 2014 introduceerde Netflix de serie Marco Polo. Het eerste seizoen bevat tien afleveringen die gemaakt zijn met een budget van 90 miljoen dollar. Omgerekend is dat 72 miljoen euro. De serie kost daarmee behoorlijk wat meer dan de populaire HBO-serie House of Cards, die 50 miljoen dollar kost. De recensies over het eerste seizoen van Marco Polo, met de onbekende Italiaanse acteur Lorenzo Richelmy in de hoofdrol, waren niet bepaald lovend. Het publiek lijkt de serie wel te kunnen waarderen. Het is afwachten of het tweede seizoen de hoge verwachtingen waarmaakt. 

Meer over