Cast Modern Family wil meer geld zien

28 februari 2017 10:38 | tv-serie | Door Televizier

© 20th Century Fox Television

De castleden van de hitserie Modern Family zijn aan het onderhandelen over een nieuw contract. Ze willen meer geld zien.  Zo niet, dan komt er geen achtste seizoen. 

Al in 2012 voerden de acteurs uit de serie een heftige salarisstrijd met de studio die Modern Family produceert, 20th Century Fox. Vanwege het enorme succes van de serie, wilden zij een hoger salaris. Sofia Vergara (Gloria), Eric Stonestreet (Cameron), Julie Bowen (Claire), Jesse Tyler Ferguson (Mitchell) en Ty Burrel (Phil) bundelden de krachten. Dit pakte goed uit, want de zes kregen per aflevering 350.000 dollar betaald plus een deel van de reclameopbrengsten. Ed O’Neill (Jay) deed niet mee aan deze felle strijd, want hij verdiende dat bedrag al vanaf het begin van de serie.

Kinderacteurs

De kinderacteurs konden natuurlijk niet achterblijven in deze clash en kregen ook betere financiële voorwaarden. Volgens Deadline verdienden zij 70.000 dollar per aflevering. Vier van hen zijn nu volwassen, dus hoog tijd voor een beter salaris.

The Big Bang Theory

Modern Family is in de Verenigde Staten de één na best bekeken komedieserie. Niet heel gek, als je dan wat meer betaald wilt krijgen. Op de eerste plaats staat nog altijd The Big Bang Theory.

Gevaar

Studio 20th Century Fox en zender ABC hebben tot half mei om de acteurs een nieuw contract aan te bieden. Komen zij niet tot een overeenkomst, dan zou de toekomst van de serie in gevaar komen. In 2016 bestelde ABC een achtste seizoen, dat sinds september wordt uitgezonden. Het is nog maar de vraag of we binnenkort weer kunnen lachen om een nieuw seizoen van Modern Family.

Modern Family

Modern Family is een komische televisieserie uit 2009. De serie volgt drie gezinnen die samen één grote familie vormen. De pater familias is Jay Pritchett. Hij is gescheiden van zijn eerste vrouw en opnieuw getrouwd met de veel jongere Gloria Delgado. Jay heeft uit zijn eerste huwelijk twee kinderen. Claire Dunphy is de oudste van het stel en getrouwd met Phil. Samen hebben zij drie kinderen. Mitchell is Jays zoon. Hij is homoseksueel en heeft een relatie met Cameron Tucker. Samen hebben zij een dochter geadopteerd: Lily.

Modern Family is elke werkdag te zien op Comedy Central.

Meer over