Cast Stranger Things krijgt flinke salarisverhoging

20 maart 2018 10:30 | tv-serie | Door Televizier

© Netflix

De cast van Stranger Things kan een flinke salarisverhoging verwachten. Na onderhandelingen voor het derde seizoen gaan vooral de kindacteurs er behoorlijk op vooruit: ze verdienen bijna zeven keer zoveel.

In de eerste twee seizoenen van Stranger Things kregen Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Noah Schnapp en Caleb McLaughlin ieder 30.000 dollar per aflevering, omgerekend ruim 24.000 euro. De cast was toen nog vrij onbekend, maar nu de sciencefiction-horrorserie een grote schare fans verzameld heeft, kunnen de acteurs meer geld in het laatje verwachten.

Millie Bobby Brown

Vanaf de komende reeks strijken de jongens volgens Deadline meer dan 200.000 dollar per aflevering op, dat is ruim 160.000 euro. Millie Bobby Brown wordt door de producenten als grootste ster gezien van de jongere acteurs en gaat daarom iets meer verdienen dan haar leeftijdsgenoten.

Salaris van de volwassenen

Ook de volwassen castleden hebben goed onderhandeld. Hoeveel David Harbour en Winona Ryder verdienden in de eerste twee seizoenen is niet bekend, maar het lag al aanzienlijk hoger dan dat van de jonge garde. Vanaf het derde seizoen zullen de twee hun salaris zien stijgen naar een bedrag tussen de 300.000 en 350.000 dollar (243.000 en 283.000 euro) per aflevering.

Lees ook: Stranger Things krijgt talkshow op Netflix.

Meer over