CBS maakt medisch drama van The Wizard of Oz

9 augustus 2013 10:52 | tv-serie | Door Televizier

De Amerikaanse zender CBS gaat een medisch drama maken gebaseerd op het verhaal van The Wizard of Oz. Dat betekent dat Dorothy van Kansas naar New York verhuist.

De website Deadline weet te melden dat CBS momenteel de serie Dorothy aan het ontwikkelen is. Het programma zou gebaseerd zijn op de personages en thema's uit het boek The Wonderful Wizard of Oz van L. Frank Baum. 

Dorothy

De website schrijft dat het om een medische soap gaat die zich afspeelt in New York. Dat betekent dat Dorothy alweer haar geliefde Kansas moet verlaten. De show wordt geproduceerd door de producenten van Elementary (Carl Beverly en Sarah Timberman) en The Ghost Whisperer (Emily Fox). Laatstgenoemde werkt ook mee aan het script.

Warriors of Oz

Syfy, een digitale zender, is ook bezig met een remake van het Wizard of Oz-verhaal. Net als CBS maken ze de nodige aanpassingen. Syfy geeft er namelijk een post-apocalyptische twist aan. De serie gaat Warriors of Oz heten.

Het gaat over een hedendaagse soldaat die naar een dystopische toekomst wordt getransporteerd. Hier moet hij de slechte tovenaar zien te verslaan die de wereld wil vernietigen. Hij wordt bijgestaan door, hoe kan het ook anders, de Harteloze, de Hersenloze en de Lafaard.

Meer over