9.7 op IMDB

Chernobyl verslaat Breaking Bad als beste serie

6 juni 2019 09:03 | tv-serie | Door Televizier

© HBO
Niet Breaking Bad en ook niet Game of Thrones, maar het relatief nieuwe Chernobyl is de beste tv-serie ooit. Dat blijkt uit de cijfers die kijkers de series geven op de toonaangevende film- en tv-site IMDb.

Chernobyl is een vijfdelige serie op HBO en gaat over, zoals de naam al doet vermoeden, de ramp in de kerncentrale in Tsjernobyl. In de serie staan de verschillende mensen centraal die bij de ramp betrokken raakten. Bij de ramp in 1986 kwamen zo'n 200.000 mensen op het leven.

HBO-hit

De HBO-serie krijgt van zo'n 140.000 mensen het cijfer 9.7, het hoogste op IMDb. Zondag 3 juni verscheen in de Verenigde Staten de laatste aflevering en direct daarna behaalde de miniserie de hoogste waardering tot dusver van de kijker. 

Top 6 op IMDb

Met dit cijfer verslaat Chernobyl het beroemde Breaking Bad van AMC, dat een 9.5 krijgt, net als BBC's Planet Earth II en HBO's Band of Brothers. Daarna volgt nog het eerste deel van Planet Earth met een 9.4 en pas daarna volgt Game of Thrones. Net als het eveneens door HBO uitgezonden The Wire krijgt GOT 'slechts' een 9.3

Eens zien of 'de wereld' gelijk heeft? In Nederland is Chernobyl te zien bij HBO dat te ontvangen is via Ziggo.

Meer over