CSI maakt zich op voor emotioneel afscheid

26 september 2015 10:47 | tv-serie | Door Televizier

© Screenshot Larry King Now

Het zit er bijna op voor CSI. Zondag wordt in Amerika de aller-allerlaatste aflevering uitgezonden, bomvol speciale gaststerren uit het roemruchte verleden van de misdaadreeks.

Zo kruipen acteurs William Petersen (62) en Marg Helgenberger (56) nog één keer in de huid van hun personages Gil Grissom en Catherine Willows.

Emotioneel afscheid CSI

Om de speciale slotaflevering van Crime Scene Investigation (CSI) te promoten was Marg te gast in het internetpraatprogramma Larry King Now. Ze vertelde aan de legendarische talkshowhost hoe emotioneel het was weer op de set te zijn. Ze gaf toe het niet droog te houden toen ze weer tussen het politietape stond, omringd door lijken. "Het besef dat dit de allerlaatste 'crime scene' is in 15 jaar en dat je de crew en de cast daarna nooit meer samen gaat zien. Het was heftig." Helgenberger verliet de serie na seizoen 12 om zich meer op toneelwerk te gaan richten, maar kwam voor deze keer graag nog eens terug.

De laatste CSI

Marg mocht nog niet al teveel zeggen over het plot van de laatste aflevering en hoe Catherine weer terugkeert naar Las Vegas. Gelukkig had ze een fragment meegebracht waarin al heel wat duidelijk werd. In het Eclipse casino worden drie medewerkers op gruwelijke wijze aan stukken gehakt. Het CSI-team onderzoekt de zaak en krijgt daarbij versterking van Catherine, wiens vader de eigenaar is van de Eclipse. De zaak wordt nog complexer als een van de hoofdverdachten een oude bekende blijkt: SM-meesteres Lady Heather (Melinda Clarke).

Bekijk het interview met Marg hier terug

Meer over