Daan Schuurmans in serie over advocatenfamilie Moszkowicz

31 December 2015 12:58 | tv-serie | Door Televizier

© Michel Schnater

Onder anderen Daan Schuurmans en Pierre Bokma kruipen in de huid van de familie Moszkowicz in een nieuwe, Nederlandse dramaserie. 

Pierre Bokma (60) neemt de rol van Max Moszkowicz op zich, de vader van onder anderen Bram Moszokwicz die aan de wieg stond van het succesvolle advocatenkantoor.

Strafpleiter successen 

De serie speelt in het naoorlogse Nederland en volgt de wijze waarop Max van joods strafpleiter met een kampverleden uitgroeide tot een van 's lands meest gevraagde en gevreesde advocaten. Daan Schuurmans, Diederik Ebbinge en Xander van Vledder spelen de zonen. Carly Wijs speelt de tweede vrouw van Max. Een belangrijk element in de serie is naast de successen ook de keerzijde van het Moszkowicz imperium: de georganiseerde misdaad en de rol van de media zorgen voor sores.

Bram boeit het niet

In een verklaring liet de echte Bram Moszkowicz al eerder weten niets met de serie over zijn familie te maken te willen hebben: "Ze doen maar", was zijn enige commentaar. Wel verbood de familie de eerste titel voor de vierdelige dramaserie: M&M. De voorlopig nog naamloze serie is in 2016 te zien.

Meer over