Daniel Dae Kim en Grace Park vertrekken bij Hawaii Five-0

1 juli 2017 12:40 | tv-serie | Door Televizier

© CBS

De cast van Hawaii Five-0 ondergaat een aderlating. Oudgedienden Daniel Dae Kim en Grace Park keren niet terug in het achtste seizoen van de misdaadserie.

Kim en Park konden het niet eens worden over hun salaris voor het nieuwe seizoen. Naar verluidt zouden ze zo'n tien tot vijftien procent minder verdienen dan hun collega's Scott Caan en Alex O'Loughlin. Hun eis was dan ook om evenveel betaald te krijgen. 

Onvermurwbaar

De bazen van de Amerikaanse zender CBS bleken echter na lange onderhandelingen onvermurwbaar. Daarop hielden Kim en Park, die vanaf het eerste uur deel uitmaakten van de hitserie, de eer aan zichzelf. Ze keren zelfs niet terug om hun personages Chin Ho en Kono Kalakaua een waardig einde te geven. In de eerste aflevering van het achtste seizoen zal hun afwezigheid kort verklaard worden.

Aloha mentaliteit

In een verklaring liet CBS weten dat ze dankbaar zijn dat Daniel Dae Kim en Grace Park zich 168 afleveringen vol overgave, professionaliteit en met de aloha mentaliteit hebben ingezet voor de show. De zender wenst de acteurs dan ook veel succes. 

Of en hoe de leegloop bij Hawaii Five-0 wordt aangepakt is nog niet bekend.

Meer over