Daredevil krijgt tweede seizoen op Netflix

22 April 2015 09:42 | tv-serie | Door Televizier

© Netflix

Netflix bestelt een tweede reeks van actieserie Daredevil. Het eerste seizoen staat sinds twee weken online en dat smaakt naar meer.

De superheldserie Daredevil is gebaseerd op een comicreeks van uitgever Marvel. Marvel en Netflix kondigden woensdag een tweede seizoen aan:


Daredevil

Het eerste seizoen, dat sinds 10 april beschikbaar is op Netflix, is een groot succes. Zowel de pers als het publiek waarderen de serie zeer, dus Netflix en Marvel gaan meteen aan de slag met een vervolg. De Man Without Fear wordt gespeeld door Charlie Cox, bekend van Stardust en Boardwalk Empire.

Film

Daredevil werd in 2003 al eens verfilmd met Ben Affleck in de hoofdrol. Die film kreeg toen redelijk wat kritiek, onder andere vanwege de manier waarop Affleck speelde. Ook zou het personage te veel afwijken van de comic-reeks. De Netflix-serie wordt beter ontvangen, bijvoorbeeld omdat het duistere sfeertje beter uit de verf komt.

Marvel

Netflix en Marvel hebben elkaar helemaal gevonden. Later dit jaar komt de online videodienst ook met Marvel-serie A.K.A. Jessica Jones en in 2016 gaat Luke Cage in première. Ook de comics Iron Fist en Defenders krijgen een serie.

Lees ook:
Netflix komt met Marvel's Daredevil.

Meer over