Daryl Dixon over The Walking Dead

3 april 2017 11:21 | tv-serie | Door Televizier

© AMC FIlm Holdings LLC. / Gene Page

Daryl Dixon is het populairste personage uit The walking dead. Wij spraken met de acteur die hem al zeven seizoenen speelt: Norman Reedus.

Daryl Dixon is geen lachebekje, zegt zelden iets, maar maaide al wel een voetbalstadion aan zombies neer met zijn kruisboog. En hij is verrassend genoeg het populairste personage uit The walking dead. Acteur Norman Reedus vertelt hoe dat komt.

De eerste aflevering van het 7de seizoen was een schok voor de fans. Hoe vond jij het om die heftige aflevering mee te maken waarin Glenn en Abraham werden vermoord door Negan?
Sommige castleden wisten niet wat er zou gebeuren, anderen wel. Maar ik vond het moeilijk. Steven (Glenn) is een van mijn beste vrienden en we wisten dat deze dag zou komen, maar het was evengoed zwaar. Je werkt al zo lang samen. Steven, en Michael, die Abraham speelde, gingen er nog het beste mee om.

Jouw personage Daryl zegt zelden iets, lacht nooit en is toch het populairste personage van de hele serie. Hoe kan dat?
„Bij de start van de serie was Daryl een behoorlijk onaangenaam type, niet sociaal en gedurende de seizoenen heeft is hij dankzij de groep van zichzelf gaan houden, mensen bouwen op hem, en dat kende hij daarvoor niet in zijn leven. Je hebt hem zien groeien tot iemand tegen wie je op kunt kijken. Je kunt je met hem identificeren. Ik krijg veel berichten van tieners die zich het buitenbeentje voelen en van mij willen horen dat dat prima is.”

Dat moet bijzonder zijn.
„Dat is het ook. Ik zal je een voorbeeld geven. TIjdens seizoen 3 reed ik van het werk naar huis, toen een vriendin me huilend belde en vertelde dat haar neefje bijna was verdronken in een zwembad. Hij lag nu aan de beademing in het ziekenhuis maar er was geld nodig voor de behandeling. Ik heb toen via Twitter m’n volgers gevraagd te helpen. Tegen de tijd dat ik thuis kwam, was er voldoende geld gedoneerd om zijn hele behandeling te betalen. In 30 minuten tijd. Ik wist niet wat me overkwam. Maar daardoor besefte ik wel dat ik in een heel bijzondere positie verkeer.”

In the walking dead gaan nogal veel hoofdpersonen dood, ben jij bang dat het jou overkomt?
„Absoluut. Ik ben nergens zeker van. Ik vind ook niet dat ik gespaard word omdat ik populair ben. Als het mijn beurt is, is het mijn beurt. Niet dat ik wil, maar niemand is zeker van zijn zaak in deze serie. Zelfs Rick is bezorgd of hij het einde wel zal halen.”

Daarover gesproken, weet je al hoe het einde van de serie er gaat uitzien?
„Geen idee. Ik denk er wel eens over. Misschien blijkt ineens wel dat het een droom is, of dat ze op de planet of the apes zitten of iets anders geks. Alles is mogelijk.”

FOX zendt de extra lange seizoensfinale uit van 22.00 uur tot 23.00 uur.

Meer over