David Duchovny hint naar nieuw seizoen X-Files

10 augustus 2016 16:16 | tv-serie | Door Televizier

© 20th Century Fox

Acteur David Duchovny heeft een flinke hint gegeven over het lot van de succesvolle sciencefiction-serie X-Files. Deze serie dateert oorspronkelijk uit de jaren negentig, maar vorig jaar besloot Fox een tiende seizoen te maken.  

In het tiende seizoen X-Files waren alle grote namen van de eerste negen seizoenen weer van de partij. Zo speelde David Duchovny wederom FBI-agent Fox Mulder. Gillian Anderson kroop opnieuw in de huid van Dana Scully, de FBI-partner van Mulder. 

Populair

Dat de misdaadzaken onder leiding van agenten Mulder en Scully nog altijd razend populair zijn, bleek wel uit de kijkcijfers. De eerste aflevering van het tiende seizoen trok afgelopen januari maar liefst 20.3 miljoen kijkers in de Verenigde Staten, waarmee het oorspronkelijke record van de seizoensopener van de vijfde reeks overtroffen werd. 

Vervolg

Het lot van X-Files was na afloop van seizoen 10 onduidelijk. FOX liet doorschemeren in gesprek te zijn met de acteurs over een elfde seizoen, maar een bevestiging bleef uit. Ook nu is er nog geen officiële verklaring van FOX, maar hoofdrolspeler Duchovny plaatste op Twitter wel een bericht dat sterk hint naar een elfde seizoen. Gisteren was tegenspeler Gillian Anderson jarig en Duchovny feliciteerde de actrice op gepaste wijze.

Meer over