De 10 meest heftige scènes uit Orange is the New Black

12 april 2017 15:23 | tv-serie | Door Televizier

© Netflix

9 juni begint op Netflix het vijfde seizoen van de serie Orange is the New Black. In de vrouwengevangenis Litchfield gebeuren de afgelopen jaren bizarre dingen. Wij blikken terug op de 10 meest heftige scènes, zodat je 9 juni helemaal klaar bent voor het vijfde seizoen.

10. Oude liefde bloeit op

In het eerste seizoen moet Piper Chapman de bak in, omdat ze drugs heeft gesmokkeld voor haar vriendin Alex Vause. Piper die nu een gelukkige relatie heeft met Larry, was destijds hartstikke lesbisch. Ze belooft zich in de vrouwengevangenis te gedragen, maar als dan blijkt dat Alex daar ook vast zit, bloeit de oude liefde weer op.

9. Daya is zwanger

Gevangene Daya is verliefd op cipier Bennett en hij ook op haar. Wanneer in het eerste seizoen blijkt dat ze zwanger van hem is, slaat de paniek toe. De twee bedenken een oplossing: Daya laat zich verkrachten door Pornstache, de meest gehate bewaker van de gevangenis. De twee worden betrapt en Pornstache kan vertrekken. Eind goed al goed zou je denken, maar Bennett verdwijnt en is de afgelopen seizoenen niet meer teruggekeerd in de Litchfield gevangenis.

8. Vee

Wanneer een oude bekende van Red, Vee, de gevangenis betreedt, lopen de gemoederen in het tweede seizoen hoog op. Wanneer de maat vol is voor Red, besluit ze dat er nog maar één manier is om van Vee af te komen. Ze moet dood. Maar Vee is niet zo makkelijk om zeep te helpen en vlucht uit de gevangenis. Uiteindelijk komt ze de ontsnapte Rosa tegen en krijgt Red toch nog haar zin.

7. Zwijgende norma

In seizoen drie wordt duidelijk waarom de altijd zwijgende Norma haar leven achter de tralies slijt. Voordat Norma in de cel belandde, trouwde ze met een spirituele goeroe die ook aan tien andere vrouwen zijn jawoord gaf. De liefde overwint, want Norma blijft bij hem. Jaren later als ze met z’n tweeën overblijven en de andere vrouwen zijn verdwenen, vertelt de goeroe dat Norma zijn leven heeft verpest. Norma kan dan misschien niet praten, duwen kan ze wel. Ze gooit de goeroe van een klif en hij sterft. De scène eindigt met de tekst van Norma: “Son of a bitch!”

6. Transgender Sophia

Transgender Sophia krijgt het zwaar te verduren in het derde seizoen. Ze wordt ernstig toegetakeld na een ruzie met Gloria in haar eigen salon. Voor haar veiligheid moet Sophia de isoleercel in en niemand weet of ze überhaupt nog leeft.

5. Pennsatucky en Coates

Meth-verslaafde Pennsatucky maakte zich de afgelopen seizoenen niet populair bij haar medegevangenen, maar in deze derde reeks ontstaat een vriendschap tussen haar en Big Boo. Pennsatucky wordt verliefd op bewaker Coates en de twee vormen een leuk stel. De relatie verloopt goed totdat Coates haar verkracht. Een trieste scène die alleen maar erger wordt, wanneer de camera inzoomt op het gezicht van Pennsatucky en één traan over haar wang glijdt. Dan ontdekt Big Boo dat het niet de eerste keer is dat haar dit overkomt.

4. Crazy Eyes en Dylan

In het vierde seizoen wordt duidelijk waarom Crazy Eyes in de gevangenis zit. Hiervoor werkte ze bij Walmart waar ze vrienden wordt met de 9-jarige Dylan. Crazy Eyes is 28, maar gedraagt zich als een kind. Ze ziet er dan ook geen probleem in om Dylan mee naar huis te nemen en samen te gamen. Wanneer Dylan naar huis wil en Crazy Eyes hem niet laat gaan, belt hij 911. In een gevecht, waarbij het jongetje via het raam probeert te ontsnappen, valt hij te pletter.

3. Babymuis

Gevangene Maritza maakt, in seizoen vier, tijdens de lunch grappen over het eten van dode vliegen en een babymuis. De sadistische bewaker Humphrey besluit haar te straffen. Hij neemt haar mee naar een huis en daar moet Maritza kiezen: of ze eet tien dode vliegen of een levende babymuis.

2. Haalt Daya de trekker over?

De cliffhanger van het vierde seizoen was een schok voor velen. Daya bedreigt een bewaker met een pistool. Haar medegevangenen schreeuwen het uit en zien maar wat graag dat Daya de trekker overhaalt. Of ze dat gaat doen is niet zeker, zelfs niet na het zien van de nieuwe beelden van seizoen vijf.

1. Dood van Poussey

Op nummer één van de meest heftige scènes uit Orange is the New Black staat de onverwachte dood van Poussey in het vierde seizoen. Vergeleken met de andere gevangenen was ze zachtaardig, wat haar dood alleen maar erger maakte. Dat ze uitgerekend per ongeluk gedood werd door de aardigste cipier maakte het alleen maar erger.

Het vijfde seizoen van Orange is the New Black start op 9 juni bij Netflix.

Meer over