De 5 meest spectaculaire cliffhangers van Flikken Maastricht

16 februari 2017 15:40 | tv-serie | Door Televizier

© William Rutten

Vrijdag 17 februari is alweer de laatste aflevering van seizoen 11 van de tv-serie Flikken Maastricht. Wat staat onze deze keer voor spectaculaire cliffhanger te wachten?

Moord, drugszaken, chantagepraktijken en verdwijningen zijn aan de orde van de dag voor het rechercheteam in Maastricht. Eva en Wolfs hebben de afgelopen jaren heel wat op hun bord gehad. Wij zetten de meest spectaculaire cliffhangers van de afgelopen tien seizoenen voor je op een rijtje. 

5. Roerloze lichaam Wolfs in de grotten

In het eerste seizoen van Flikken Maastricht maken we kennis met de piepjonge rechercheur Eva van Dongen (Angela Schijf) en haar nieuwe partner; de arrogante Floris Wolfs (Victor Reinier) uit Amsterdam. De samenwerking verloopt in het begin wat stroef, maar al snel lijken de twee elkaar al jaren te kennen. In de slotaflevering proberen Wolfs en Eva een kunstbende op te pakken. De bende verdwijnt in de grotten van Sint Pietersberg, die Eva gelukkig op haar duimpje kent. De Amsterdamse Wolfs weet iets minder goed de weg en verdwaalt. Maar dan vindt Eva het roerloze lichaam van Wolfs. Hij is neergeschoten door de bende, die wegkomt, en overleeft de aanslag op het nippertje.

Afbeelding

©AVROTROS

4. Hotelkamer met Marion

In de laatste aflevering van seizoen 3 loopt de spanning hoog op. Marion heeft een affaire met René die toch niet zo leuk blijkt als eerst gedacht. Ze maakt het uit, maar hij blijft haar stalken. René lokt Marion naar een hotelkamer, waar hij haar probeert te vermoorden. Net op tijd komt Romeo binnen en schiet René in zijn arm. Maar dat is niet genoeg om de gestoorde René te stoppen. Hij neemt Marion in zijn armen en verklaar haar nog één keer de liefde, voordat hij zichzelf door zijn mond schiet. Afbeelding

©AVROTROS

3. Aanslag op de president

De Amerikaanse president komt in seizoen 6 naar Nederland. De Amerikanen rollen meteen de anti-globalisten op, die een aanslag voorbereidden. Opgeruimd staat netjes zou je denken, maar Wolfs en Eva ontdekken dat die aanslag een afleidingsmanoeuvre is. De echte aanslagpleger, een IRA huurmoordenaar, zit al op het terrein van het hotel waar de president naar op weg is. Dat betekent het einde van de baas van de vrije wereld. Gelukkig weten Wolfs en Eva net op de tijd de aanslagpleger te stoppen en kan de president veilig zijn bezoek voortzetten. Afbeelding

©AVROTROS

2. Schietpartij in Walibi

Agente Esmee van Rooy komt voor het eerst in het vijfde seizoen van de serie om de hoek kijken. In seizoen 9 heeft ze een relatie met Tony Verwoerd. Hij blijkt crimineel te zijn en als Esmee dat ontdekt, snijdt hij haar stembanden door waarna ze overlijdt. In de laatste aflevering ontdekt het team dat Tony bij de maffia zit, net als de psycholoog van Eva, David Boesmeer. In een spetterende slotscène in attractiepark Walibi schiet Romeo crimineel Tony neer en kan de bende worden opgepakt. 

Afbeelding

©AVROTROS

1. Gevaarlijk safehouse

De meest spectaculaire slotaflevering komt uit seizoen tien. Fleur, de dochter van Wolfs, zit in de gevangenis. Wolfs besluit haar te bevrijden als hij hoort dat er moordaanslagen op zijn dochter worden gedaan. Eva is intussen gepromoveerd tot persoonlijke beveiliger van Bols, de officier van justitie. In het safehouse waar ze beiden verblijven, ontdekt Eva dat de krankzinnige Bols iets in zijn schild voert. Op dat moment tasert Bols haar en ligt Eva roerloos op de grond. Bols ontvoert haar, omdat hij smoorverliefd is op de agente. Held Wolfs weet haar gelukkig te redden.   

Afbeelding

©AVROTROS

Ondergang van Bols

Wat ons morgen staat te wachten is nog een grote verrassing. Wel weten we dat het onderzoek naar de familie Vizee, waar Bols onderduikt, groots wordt aangepakt. Fleur verschijnt plotseling in Maastricht en is op de een of andere manier betrokken bij de geldstromen van de familie. Betekent dit dan ook eindelijk de ondergang van Bols? 

 

Meer over