De BBC-serie Luther maakt comeback

20 november 2014 11:22 | tv-serie | Door Televizier

© BBC 2010

De politieserie Luther keert in 2015 terug op de televisie. De Britse staatsomroep BBC gaat het nieuwe seizoen van de reeks wederom uitzenden.

De BBC-serie Luther keert na enkele jaren afwezigheid weer terug op de Britse televisie. Scenarioschrijver Neil Cross maakte het nieuws in Variety wereldkundig. “Vanaf het moment dat we afscheid namen van Luther op de Southwark Bridge, is er geen minuut geweest dat ik me niet afvroeg hoe het verder ging met hem. Dus hebben we besloten dat uit te zoeken. Luther keert terug waar hij thuishoort: bij de BBC, in Londen, aan het werk", vertelt hij.

Luther

Luther gaat over detective John Luther (Idris Elba), die werkt voor de London Metropolitan Police: Serial Crime Unit. John’s grote betrokkenheid is zijn sterkste karaktereigenschap, maar tegelijk zijn grootste zwakte. Luther gaat vaak zo ver, dat zijn geliefde Zoe (Indira Varma) en zijn collega’s eronder lijden.

BBC

De BBC zond de eerste drie reeksen uit tussen 2010 en 2013, waarna het niet zeker was of er nog een vierde seizoen van Luther zou worden gemaakt. De BBC start in het voorjaar van 2015 met de opnames van de nieuwe reeks. Er worden slechts twee afleveringen gemaakt.

Jennifer Aniston hoopt dat de populaire sitcom Friends een vervolg krijgt.

Meer over