De echte Games of Thrones-troon komt weer naar Nederland

12 mei 2014 17:33 | tv-serie | Door Televizier

De Iron Throne, misschien wel de meest gewilde zetel ter wereld, komt opnieuw naar Nederland. Fans van de HBO-serie Game of Thrones mogen bepalen welke twee steden de troon ditmaal aandoet.

Eerder dit jaar stuurde HBO de puntige kroon al op tournee door Europa ter promotie van het vierde seizoen van Game Of Thrones.

Iron Throne trok honderden fans

In eerste instantie was de troon maar in een beperkt aantal plaatsen te zien. Inwoners van onder meer Amsterdam, Breda, Arnhem, Utrecht en Groningen mochten zich laten vereeuwigen met het gewilde object. En hoe zeer de troon in trek was bleek wel toen op elke locatie honderden fans afkwamen. Reden genoeg om nog een rondje door het land te maken.

Kies waar de Game Of Thrones-troon komt te staan

Ditmaal laat HBO het echter geheel aan de fans over waar de nieuwe tournee hen heen leidt. Op de website van HBO kan gekozen worden uit de volgende plaatsen: Almere, Eindhoven, Enschede, Goes, Leeuwarden, Lelystad, Maastricht, Lelystad, Rotterdam, Texel en Venlo.

Uiteindelijk zullen de twee plaatsen met de meeste stemmen op maandag 26 mei en maandag 2 juini 2014 bezocht worden.

Stemmen kan nog tot en met zondag 18 mei via de website van HBO Nederland. De twee winnende steden worden op maandagmiddag 19 mei onthuld.

Meer over