De Kameleon vanaf 21 april op tv

21 maart 2018 13:25 | tv-serie | Door Televizier

© KRO-NCRV

De nieuwe jeugdserie De kameleon is vanaf 21 april te zien. Vanaf dan beleven Hielke en Sietse Klinkhamer weer spannende avonturen met hun bootje.

Steven de Jong regisseerde De kameleon-serie die is gebaseerd op de boeken van Hotze de Roos, waarvan de eerste al in 1949 verscheen. In deze nieuwe serie komt koning Willem-Alexander naar het Friese dorp Lenten waar de tweeling Hielke (Duke Huisman) en Sietse (Scott Huisman) Klinkhamer woont. De dorpelingen pakken groots uit om de koning feestelijk te ontvangen maar de verdachte meneer Verschuere (Bas Muijs) dreigt roet in het eten te gooien.

Beppe

Daarnaast krijgen Hielke en Sietse ook te maken met familieleed. Want Beppe –oma- is dement aan het worden. Heit en Mem  Klinkhamer nemen Beppe in huis, maar verschillen van mening over de beste zorg.

Vluchtelingen

Ook Hielke en Sietske ontkomen helaas niet aan de moderne tijd en daarom krijgen ze te maken met het vluchtelingengezin Tekeste. De dochter van het gezin, Aranchi, is een meisje van dezelfde leeftijd als Hielke en Sietse. De tweeling verzamelt handtekeningen omdat ze vindt dat Aranchi en haar familie moeten blijven.

De Kameleon, vanaf zaterdag 21 april om 19.25 uur op NPO Zapp

Meer over