De Muppets krijgen volledig seizoen

30 oktober 2015 09:15 | tv-serie | Door Televizier

© Screenshot ABC

De Amerikaanse zender ABC heeft een volledig seizoen van de nieuwe Muppetserie besteld. Toch zijn dat minder afleveringen dan gebruikelijk. 

In eerste instantie kregen de makers van de show de kans dertien afleveringen te produceren. Een volledig Amerikaans tv-seizoen bestaat meestal uit minstens 22 afleveringen, maar ABC neemt genoegen met 16.

Respectabel succes

De nieuwe Muppets zijn een respectabel succes op de Amerikaanse tv, waar de show op dinsdagavond wordt uitgezonden. De eerste aflevering was met 9.1 miljoen kijkers het best bekeken debuut van het seizoen. In de daaropvolgende weken zakte de kijkdichtheid naar gemiddeld 5.2 miljoen, wat nog steeds goed te noemen is.

Critici zijn vooral verdeeld over de volwassen en soms wel erg realistische toon van de serie die als een mockumentary gedraaid is. Zo wordt Kermit vaak onnodig gemeen gevonden en blijkt de vrolijke kikker eigenlijk een stiekeme stresseter die steeds ronder wordt. 

Gastrollen

Een deel van de charme van de show is naast nostalgie de vele sterren die kleine rolletjes spelen. Zo komen onder anderen Jay Leno, Nathan Fillion en Kerry Washington (foto) even langs. Binnenkort start Veronica op vrijdagavond met de serie.

Meer over