De nieuwe 'Vrouwenvleugel' heet Celblok H en start in maart bij SBS 6

17 januari 2014 09:32 | tv-serie | Door Televizier

Het duurde even, maar eindelijk is er een Nederlandse naam gevonden voor de remake van de Australische gevangenisserie Wentworth. Celblok H is vanaf 3 maart te zien op SBS 6.

In de nieuwe tv-serie over het wel en wee in een vrouwengevangenis belandt een kapster achter de tralies. Ze heeft geprobeerd haar eigen man om het leven te brengen. In de afgesloten vrouwengemeenschap krijgt ze te maken met intriges, roddel, afgunst, geweld en machtsspelletjes.

Isa Hoes is kapster Suus

Kapster Suus (Isa Hoes) wordt opgesloten in P.I. De Banckert, celblok H. Al snel raakt ze betrokken bij een machtsstrijd achter de tralies, waarbij ze moet kiezien tussen Lex (Inge Ipenburg) en Freddy (Eva van de Wijdeven). 

Andere belangrijke personages in Celblok H zijn een strenge directrice (Daphne Bunskoek) en een jonge advocate (Marieke van Leeuwen) die hals over kop carrière wil maken. 

Wentworth is vanaf nu Celblok H

Het origineel staat bekend als Wentworth en is in thuisland Australië al een groot succes. De Nederlandse remake heet vanaf nu officiëel Celblok H en wordt gemaakt door het team achter de successerie Dokter Tinus

De nieuwe tiendelige serie is vanaf 3 maart 2014 te zien op SBS 6. 

Meer over