De nieuwe ziekenhuisserie van RTL 4 heet Centraal Medisch Centrum

3 mei 2016 14:15 | tv-serie | Door Televizier

© Anouck Wolf/BNN

Renée Soutendijk speelt dit najaar de hoofdrol in de nieuwe RTL 4-ziekenhuisserie Centraal Medisch Centrum. Renée speelt directeur Cleo. 

Andere acteurs van Centraal Medisch Centrum zijn nog niet bekend. De regisseur is Will Koopman die o.a. Gooische vrouwen op haar cv heeft staan. Niet de eerste de beste dus. 

Cleo moet bezuinigen

Centraal Medisch Centrum is een 10-delige serie over Cleo de Waard, de nieuw aangestelde CEO van het ziekenhuis. Zij heeft één belangrijke taak meegekregen van de Raad van Bestuur: bezuinigen. Cleo stuit daarbij op behoorlijk wat weerstand van de specialisten. Beetje bij beetje ontdekt ze dat de Raad van Bestuur een dubbele agenda heeft en geen enkel oog voor de patiënten. Cleo krijgt echter steeds meer hart voor de zorg en heeft daardoor moeite met de strenge bezuinigingsmaatregelen.

Sponsoren

Centraal Medisch Centrum wordt mede mogelijk gemaakt door zeven gezondheidsfondsen; de Nierstichting, Alzheimer Nederland, de Hartstichting, het Fonds Psychische Gezondheid, de Hoorstichting, het Longfonds en de Maag Lever Darm Stichting.

Medisch Centrum West

De succesvolste Nederlandse ziekenhuisserie tot nu toe was Medisch Centrum West en het lijkt er sterk op alsof RTL zich -in ieder geval wat betreft naam- heeft laten inspireren door die legendarische reeks. Renée Soutendijk (hier op de foto in Van God los) krijgt het in ieder geval druk, ze speelt ook nog in de RTL-reeks Moordvrouw)

 

Meer over