De Zuidas: Spannende nieuwe advocatenserie met heel veel bekende acteurs

23 november 2017 10:58 | tv-serie | Door Televizier

© Nick van Ormondt

BNNVARA maakt een achtdelige dramaserie over topadvocaten op De Zuidas in Amsterdam met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrollen. De opnamen zijn deze week begonnen.

Ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen ambitieuze advocaten op de Amsterdamse Zuidas. Financiële schandalen, handtastelijke cliënten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen; achter de spiegeltorens op de Zuidas speelt zich een wereld af die alleen toegankelijk is voor insiders.

ZoZuidas

Dat er op dat stukje Amsterdamse grond zaken gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen weten we dankzij de blog ZoZuidas van Karima Belgacem, Maria Guldenaar (pseudoniem) en Rolinde Hoorntje die allemaal hun carrière op de Zuidas begonnen. Zij schreven ook mee aan deze serie, samen met Philip Delmaar (Penoza, Keyzer & De Boer Advocaten).

Synopsis

Advocaat worden op de prestigieuze Zuidas, daar dromen rechtenstudenten van. Een topsalaris, status, miljoenendeals en ongelimiteerd gin tonics drinken in exclusieve clubs op kosten van kantoor met collega’s die al snel je vrienden worden of meer. De net afgestudeerde rechtenstudent Sabia (Jouman Fattal) zet alles op alles om een plek te bemachtigen en te behouden bij één van de beste advocatenkantoren op de Zuidas, Van de Sande Grinten Meijer (met Annet Malherbe en Mark Rietman als founding partners), kortweg VDSGM. Als jonge ambitieuze advocate krijgt Sabia te maken met een ongekend machtsspel in de statusgevoelige wereld.

Meer over