Derde CSI-spinoff 'Cyber' in aantocht

12 mei 2014 11:00 | tv-serie | Door Televizier

De Amerikaanse zender CBS komt volgend seizoen met een nieuwe spin-off van CSI. In CSI: Cyber draait alles om cybercrime. Patricia Arquette speelt de hoofdrol.

Na CSI, CSI: Miami en CSI: New York komt de Amerikaanse zender CBS nu met een vierde serie in de CSI-franchise. CSI: Cyber zal volgend seizoen van start gaan in Amerika. In de misdaadserie staat de afdeling Cyber Crime centraal. Patricia Arquette speelt de rol van Special Agent Avery Ryan, die leiding geeft aan de divisie. Het is haar taak om online misdrijven op te sporen, voordat ze plaatsvinden in de echte wereld.

Vrouw in de hoofdrol

CSI: Cyber werd eind april geïntroduceerd als een speciale aflevering van de originele CSI. Kijkers reageerden enthousiast. Reden voor CBS om de pilot groen licht te geven voor het nieuwe tv-seizoen. CSI: Cyber is de eerste CSI-serie waarin een vrouw de hoofdrol speelt. De reeks is deels gebaseerd op ervaringen van de Ierse cyber-psycholoog Mary Aiken, die als uitvoerend producent meewerkt aan de show.

CSI-franchise

Momenteel is CSI: Crime Scene Investigation de enige serie die nog over is van de franchise. CSI: Miami werd in 2012 na tien seizoenen stopgezet, het einde van CSI: New York volgde een jaar later.

Voormalig CSI-ster Marg Helgenberger (beter bekend als Catherine Willows) speelt momenteel een rol in de serie Intelligence, waarin ook cybermisdaden opgelost worden

Meer over