Derde seizoen Overspel vooraf al online te zien

22 juni 2015 15:55 | tv-serie | Door Televizier

© VARA

Het derde seizoen van Overspel is begin september, tegen betaling, exclusief online te zien voordat de reeks op televisie komt.

Via betaalkanaal NPO Plus is in de eerste week van september het nieuwe seizoen van de dramaserie te zien. Alle tien de afleveringen staan online, zodat fans van de show ongeremd kunnen bingewatchen.

Uniek voor NPO

Volgens Overspel-schrijver Robert Kievit is het voor het eerst dat de NPO een serie digitaal voortijdig en volledig aanbiedt. Deze stap lijkt te passen in de hervormingsplannen voor de publieke omroep die enkele jaren geleden in gang zijn gezet. De NPO moet hervormen om meer de strijd aan te kunnen met alternatieven voor televisie zoals YouTube en Netflix. Deze laatste videoservice werd bekend door het in één keer aanbieden van complete seizoenen van hitseries als House of Cards en Orange is the New Black. 

Overspel ook gewoon op tv

Wie de oude manier van televisiekijken trouw wil blijven, kan de serie over de onstuimige liefde tussen Willem (Fedja van Huêt) en Iris (Sylvia Hoeks) wekelijks zien vanaf donderdag 10 september om 20.30 uur op NPO 1.

Meer over