Derek gaat weg uit Grey's Anatomy

22 januari 2015 15:27 | tv-serie | Door Televizier

Ooit waren Derek en Meredith het gouden koppel van de Amerikaanse televisie. Maar das war einmal. Nu vertrekt Derek voor onbepaalde tijd uit Seattle.

In de laatste aflevering van Grey's drong Meredith (Ellen Pompeo) er bij Derek Sheperd (Patrick Dempsey) op aan om een nieuwe baan te nemen in Washington. En in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen gaat Derek ook daadwerkelijk. Hij gaat weg en komt volgens bedenker en producer Shonda Rhimes voorlopig niet terug. „Grey's Anatomy gaat niet naar Washington. Er komt een tijd dat Derek weer te zien zal zijn, maar reken er maar op dat dat nog even duurt.”

Sekssymbool

Dat is opmerkelijk omdat Patrick Dempsey nog gewoon een contract heeft voor de komende seizoenen en nu zomaar patsboem op de reservebank terecht komt. Ook als je een sekssymbool bent à la McDreamy kan het dus verkeren. En dat terwijl de vrouwelijke kijkers een paar jaar geleden ook al afscheid moesten nemen van McSteamy die omkwam na een vliegtuigongeluk.

McDreamy en McSteamy

Maar volgens Shonda Rhimes valt er ook zonder McDreamy en McSteamy nog genoeg te beleven in Grey's Anatomy de komende tijd. „Voor het eerst in haar leven is Meredith nu alleen. Ze is Cristina en Derek kwijt en het is de vraag hoe ze daar mee omgaat. Volgens mij wordt dat heel interessant.”

 

Meer over