Divorce stopt na seizoen 4, maar hoofdrolspelers 'wisten van niets'

26 november 2015 11:59 | tv-serie | Door Televizier

© William Rutten

Het doek valt voor Divorce: de vierde reeks, die vanaf januari op tv is, wordt meteen de laatste. Maar de cast was niet op de hoogte van dit plotselinge einde.

Kijkcijferhit Divorce stopt na het vierde seizoen. RTL 4 en Talpa Fictie trekken de stekker eruit, omdat het te lastig is om de cast nog bij elkaar te brengen in een volgende opnameperiode, meldt RTL Boulevard. Katja Herbers heeft het te druk met haar rol in de Amerikaanse serie Manhattan en ook Jeroen Spitzenberger was niet beschikbaar voor een vervolg.

Diva-Dirk

Volgens De Telegraaf is er nog een reden voor het einde van Divorce: divagedrag van hoofdrolspeler Dirk Zeelenberg. De roem en het succes zouden Dirk naar het hoofd gestegen zijn. De acteur is geschrokken van de beschuldigingen door 'anonieme bronnen'. "Divagedrag? Ik weet niet eens hoe dat moet en wat ze daarmee bedoelen," laat hij weten aan Boulevard. "En je denkt toch niet dat ik als B-acteur zo’n serie om zeep kan helpen? Als je als acteur zulk gedrag vertoont word je meteen vervangen."

Nevenactiviteiten

RTL laat niets los over divagedrag, maar stelt wel dat de 'nevenactiviteiten' van Dirk Zeelenberg een probleem waren voor een eventueel vijfde seizoen. Dirk schnabbelt er volgens De Telegraaf op los. Daarnaast is hij trouwambtenaar en presenteert hij sinds kort het SBS-programma Thuis Op Zondag.

Cast is verbaasd

De cast van Divorce leek niet op de hoogte te zijn gebracht van het plotselinge einde van de serie. "Ik weet nog van niks, dit hoor ik voor het eerst," zei Dirk Zeelenberg in Boulevard. "Ik weet niet anders dan dat we nog doorgaan." Ook Waldemar Torenstra reageerde verbaasd: "Is dat honderd procent zeker? Wat jammer!"

Update:
RTL stelt bij De Telegraaf dat de cast van Divorce wél wist dat de serie zou stoppen. "Zij zijn er al maanden van op de hoogte," laat het bedrijf weten.

Het laatste seizoen van Divorce is vanaf zondag 3 januari te zien op RTL 4.

Lees ook:
Waldemar Torenstra houdt zijn kleren liever aan

Meer over