Downton Abbey-actrice ziet filmvervolg wel zitten

15 augustus 2016 09:56 | tv-serie | Door Televizier

© ITV

Michelle Dockery, beter bekend als Lady Mary uit het populaire Britse kostuumdrama Downton Abbey, sluit een film over de serie niet uit. Dat vertelde ze in gesprek met The Telegraph

"Het is misschien nog niet voorbij. Ik denk dat er een film in zit", aldus Dockery. Afgelopen winter eindigde Downton Abbey na zes succesvolle seizoenen. Voor een film zou de actrice misschien wel weer in de rol van Lady Mary willen kruipen. "Dat is iets dat ik met mijn hele hart zou overwegen."

Crawley

Downton Abbey speelt zich af in het gelijknamige fictieve plaatsje, waar het statige landhuis van de graaf en gravin van Grantham is gevestigd. Het verhaal volgt de aristocratische familie Crawley en hun bedienden onder het bewind van Koning George V. 

Prijzen

De acteerprestaties van Michelle Dockery in de Britse serie zijn alom geprezen. Ze kreeg nominaties voor verschillende prestigieuze prijzen, waaronder een Golden Globes-nominatie en een Emmy-nominatie.

Good Behavior

Nu Downton Abbey ten einde is, staat Dockery voor een nieuw avontuur. Vanaf november zal de actrice in de Verenigde Staten te zien zijn in de dramaserie Good Behavior en daarnaast ze is bezig met een nog onbekende Netflix-western. 

Meer over