Downton Abbey wordt film

Na zes seizoenen Downton Abbey is het nu de hoogste tijd voor een film. Dame Maggie Smith is ook gestrikt en de ster van de show heeft ja gezegd.

De film moet er in 2017 gaan komen, zo meldt DailyMail.com. De serie die begon in 2010, heeft meerdere Golden Globes en Emmys op haar naam staan. In maart kwam het nieuws naar buiten dat Downton Abbey niet terugkeert met een zevende seizoen.

Verhaal

In Downton Abbey maakt aristocratenfamilie Crawley een hoop mee na de Eerste Wereldoorlog. Ineens moet de familie een modern leven leiden en dat gaat niet zonder slag of stoot.

Maggie Smith

De rol van Violet Crawley wordt vertolkt door de 81-jarige Dame Maggie Smith, bekend van Nanny McPhee en Harry Potter. De droge humor en bizarre uitspraken van de actrice verrijken binnenkort ook de film. Haar collega James Fox vertelt aan de Daily Mail: “Het is zo’n actrice naar wie je kijkt en van wie je zegt: hoe bestaat het? Iedereen zegt dat Maggie haar teksten steeds weer uniek op beeld overbrengt.”

Emmy’s

De geroemde Maggie viel zondag in de prijzen tijdens de Emmy-uitreiking. Ze won in de categorie beste bijrolactrice. Haar collega Ben Mendelsohn viel in de prijzen door zijn bijrol in de serie Bloodline.

 

Meer over:

Reageren