Een emotionele 300ste aflevering van Grey's Anatomy

12 maart 2018 10:44 | tv-serie | Door Televizier

© 2016 American Broadcasting Companies, Inc. All rights reserved

Houd de doos met tissues paraat, want de 300e aflevering van Grey’s anatomy is een tranentrekker. De jubileumaflevering van de dramaserie is een eerbetoon aan de mensen van wie Meredith Grey en haar collega’s door de jaren heen afscheid hebben moeten nemen.

1. George O’Malley, Izzie Stevens en Cristina Yang
In de beginjaren van Grey’s anatomy vormden zij samen met Meredith en Alex de harde kern. Het vijftal begon tegelijk aan de opleiding in het ziekenhuis en deelde lief en leed. George was de eerste die wegviel. Hij kwam in het zesde seizoen onder een bus en overleed. Datzelfde jaar verdween ook Izzie uit beeld. Na een roerige tijd – ze was haar grote liefde Denny Duquette verloren, kreeg vervolgens kanker en zag daarna haar relatie met Alex op de klippen lopen – verliet Izzie Seattle om elders opnieuw te begonnen. In het tiende seizoen vertrok ook Merediths beste vriendin Cristina. Zij verhuisde naar Zürich om te gaan werken in de kliniek van Preston Burke, ook al een oude bekende.

2. Lexie Grey
De aflevering waarin Merediths halfzusje Lexie het leven liet is misschien wel de memorabelste tot nu toe. Aan het einde van het achtste seizoen waren de artsen op weg naar een ander ziekenhuis om een complexe operatie uit te voeren, toen hun vliegtuig neerstortte in de bossen. Lexie was zo ernstig gewond dat zij ter plekke overleed. Vlak voor ze haar laatste adem uitblies verklaarde Mark ‘McSteamy’ Sloan haar nog de liefde. Overigens overleed later ook hij aan de gevolgen van de crash. Sindsdien heet het ziekenhuis het Grey Sloan Memorial.

3. Derek ‘McDreamy’ Shepherd
Het grootste verdriet van Meredith is zonder twijfel de dood van haar geliefde. Derek Shepherd kreeg in het elfde seizoen een auto-ongeluk, nadat hij zelf uit de auto was gestapt om slachtoffers van een ander ongeval te helpen. Derek overleefde het niet. Niet alleen Meredith was kapot van verdriet. Miljoenen fans wereldwijd treurden op sociale media om de dood van McDreamy.

Grey’s anatomy, maandag - 20.30 uur • Net 5

Lees meer: Ook in het huidige seizoen nemen twee hoofdrolspelers afscheid

Meer over