Eerste beelden van Nederlandse on demand-serie Zwarte Tulp

13 februari 2015 10:47 | tv-serie | Door Televizier

© Videoland

Videoland komt volgende maand met de eerste Nederlandse on demand-serie ooit: Zwarte Tulp. Een deel van de sterrencast is nu te zien in een trailer.

Zwarte Tulp is de eerste Nederlandse serie die speciaal gemaakt is voor video on demand. Het complete seizoen zal vanaf maandag 30 maart te zien zijn bij Videoland, de Netflix-tegenhanger van RTL.

Zwarte Tulp

Zwarte Tulp is een dramaserie over twee families uit de Bollenstreek. Door een mysterieus ongeluk in het verleden zijn de families aartsvijanden geworden. Hun jarenlange vete wordt versterkt en in leven gehouden door een race met als ultieme doel: als eerste een zwarte tulp kweken. Beetje bij beetje wordt het mysterie uit het verleden ontrafeld.

Cast

Voor de cast heeft Zwarte Tulp grote namen weten te strikken: onder andere Huub Stapel, Marcel Musters, Anna Drijver en Benja Bruijning doen mee. Ook zijn er rollen weggelegd voor Gijs Naber en Abbey Hoes, die vorig jaar de Gouden Kalveren voor beste acteur en beste actrice wonnen.

Videoland

RTL kocht in 2013 de digitale tak van Videoland om de strijd aan te gaan met Netflix. Via Videoland.com waren sindsdien al veel RTL-series en films te zien. Zwarte Tulp is de eerste serie die niet op tv wordt uitgezonden, maar alleen online.

Bekijk de trailer hier:

Meer over