Eerste onthullingen True Detective seizoen 2

29 mei 2014 12:33 | tv-serie | Door Televizier

Het tweede seizoen van HBO's ijzersterke True Detective speelt zich af in Californië en de hoofdrollen zijn voor vrouwen. Helaas fans: sterspelers Matthew McConaughey en Woody Harrelson keren niet terug. 

Sinds het einde van HBO's net zo spannende als sfeervolle misdaadserie True Detective hebben kijkers volop gespeculeerd over seizoen 2. Omdat ieder seizoen een ander verhaal wordt verteld, was er maar weinig zeker.  

Wel stond al vast dat sterspelers Woody Harrelson en Matthew McConaughey niet terug zullen keren. Dit tot groot verdriet van de fans, die vooral gebiologeerd waren door de kersverse Oscarwinnaar McConaughey (Dallas Buyers Club).

True Detective seizoen 2

Wat gaat er dan wel gebeuren in seizoen 2 van True Detective? Op de eerste plaats zullen dit keer (waarschijnlijk) niet mannen, maar vrouwen de hoofdrol spelen. Dat vertelde schrijver/producent Nic Pizzolatto op de Amerikaanse radio.

Het casten is nog niet begonnen, dus er zijn nog geen actrices in beeld. Daarbij gaat het niet om twee, maar om drie hoofdrollen.

Ook zal het verhaal dit keer niet in het zompige zuiden van de Verenigde Staten spelen, maar in het zonnige Californië. Veel wil Pizzolatto er nog niet over kwijt, behalve dat het 'niet Los Angeles is'. Hij belooft ons weer een flinke lading schurken, gruwelijke misdaden en - net als in het eerste seizoen - een beklemmende sfeer. 

Iedereen die bang is dat True Detective niet zonder detectives Marty en Rust kan, wordt gerustgesteld: "De personages zijn dan wel allemaal nieuw, maar ik ben nu al helemaal gek op ze."

Het tweede seizoen "gaat over harde vrouwen, slechte mannen en de geheime occulte geschiedenis van het transportsysteem van de Verenigde Staten". Wat dat laatste ook mag betekenen. 

True Detective boek

Maar wie weet is dit toch niet helemaal het einde van speurneuzen Marty en Rust, de hoofdpersonen van het eerste seizoen. Eerder vertelde Pizzolatto: "Als Hollywood mij er ooit uit schopt, dan kan het best zijn dat er boeken over ze gaan verschijnen." 

Pizzolatto is van oorsprong romanschrijver, dus zo vergezocht is deze opmerking niet.

True Detective seizoen 1

Heb je het eerste seizoen van True Detective nog niet gezien? Abonnee's van HBO kunnen er nog altijd van genieten. 

In 8 spannende afleveringen gaat het eerder genoemde detectiveduo in Louisiana op zoek naar een mysterieuze killer die er een occulte methodiek op na lijkt te houden. De sfeer, de personages en het acteerwerk zijn van de bovenste plank. 

Bijkijk hieronder de trailer van seizoen 1 om inspiratie op te doen, of lees meer over True Detective.

Meer over