Einde tv-serie Californication na seizoen zeven

13 december 2013 16:13 | tv-serie | Door Televizier

Slecht nieuws voor de fans van Hank Moody en zijn vrienden. De Amerikaanse netwerkzender Showtime heeft bekend gemaakt dat het zevende seizoen van Californication de laatste zal zijn.

Er zijn nog weinig details bekend rondom het stoppen van de serie. Wel lijkt het erop dat er al langer plannen waren om een einde te breien aan de avonturen van hoofdrolspeler Hank. Showtime heeft namelijk eerder aangegeven dat in het zevende seizoen alle verhaallijnen van de hoofdrolspelers een passend einde zullen krijgen.

Voorjaar 2014

In april 2014 start in de Verenigde Staten het laatste seizoen, dat zal bestaan uit 12 afleveringen. Gastrollen zijn onder andere weggelegd voor Heather Graham en Rob Lowe.

Hank Moody

Californication gaat over het turbulente leven van schrijver Hank Moody. In zijn woonplaats Los Angeles geniet hij volop van drank, drugs en seks. Toch brengen zijn wilde gewoontes Hank ook vaak in de problemen. David Duchovny won voor zijn rol als seksverslaafde schrijver een Golden Globe Award. Californication werd in 2008 en 2009 bekroond met twee Emmy Awards.

Comedy Central

In Nederland is de tv-reeks te zien op Comedy Central. Seizoen zes van Californication is momenteel iedere zondag te zien om 22.00 uur. 

Meer over