Einde voor dramaserie Overspel

23 juni 2015 10:18 | tv-serie | Door Televizier

© VARA

Het komende, derde seizoen van Overspel is meteen het laatste. Schrijver en regisseur Frank Ketelaar werkt wel aan een nieuwe dramaserie.

Op 10 september begint het allerlaatste seizoen van Overspel. Volgens Frank Ketelaar is de koek op. „Overspel is na dit seizoen echt klaar. Op een gegeven moment is het niet meer geloofwaardig om de personages weer allemaal gekke dingen te laten meemaken. Weer een scheiding, weer een moordaanslag. Ja, daag, denken de kijkers dan.”

Homeland

Volgens Ketelaar zijn er genoeg goede series die de fout hebben gemaakt te lang door te gaan. Dat wil hij voorkomen. „Ik was enorm fan van Homeland. Het eerste seizoen was meesterlijk omdat het gegeven van een soldaat die na een gevangenisschap in Afghanistan terug kwam in Amerika zo goed was. Daarna werd het minder en werd de serie uitgemolken. Ik neem de personages in Overspel heel erg serieus. Het zijn mensen van wie je gaat houden, die je heel erg gelooft. En dat wil ik zou houden.”

Frank Ketelaar heeft gelukkig ook goed nieuws: „Heel voorzichtig denk en werk ik alweer aan een opvolger voor Overspel. Iets slimmer bedacht, zodat ie eventueel meer seizoenen meekan.”

Lees ook:
Het nieuwe seizoen van Overspel komt in 1 keer online

Meer over