Eindelijk de grote ontknoping in spannende misdaadserie Broadchurch

26 januari 2014 14:08 | tv-serie | Door Televizier

Tijd voor de grote ontknoping van de spannende misdaadserie Broadchurch. Wie vermoordde de 11-jarige Danny Latimer? En wat is er met de gezondheid van rechercheur Alec Hardy aan de hand?

Die laatste vraag wordt al in de voorlaatste aflevering beantwoord, wanneer hij wakker wordt na bewusteloos te zijn geraakt bij een achtervolging. Ondanks zijn ernstige probleem pakt hij de zoektocht naar de dader snel weer op. 'Je vermoordt jezelf nog', waarschuwt collega Ellie hem.

Nigel en Susan

Dorpsbewoonster Susan is nog steeds verdacht. Onder druk vertelt ze haar ware, dramatische verhaal. En ze komt met een belangrijke onthulling: ze heeft gezien dat Nigel – de assistent van Danny's vader – het lichaam op het strand neerlegde.

Gelijkenissen met The Killing

Alles raakt in een stroomversnelling en de oplossing komt snel dichterbij. Britse media vergeleken het Broadchurch al met het succesvolle, Deense The Killing. Het verhaal vertoont dan ook de nodige gelijkenis; ook hier jaagt een gemengd politieduo op de moordenaar van een minderjarige, en iedereen is een mogelijke verdachte.

Seizoen 2

De zender ITV boekte zoveel succes met de Britse misdaadserie dat inmiddels een tweede seizoen in de maak is. Ook een Amerikaanse versie staat op de planning.

De ontknoping van Broadchurch, zondag 26 januari 2014, 20.00 uur (RTL 4).

Meer over