Eindelijk seizoen 2 van The Bridge op tv

18 augustus 2014 14:31 | tv-serie | Door Televizier

De samenwerking tussen de Zweedse en Deense politie krijgt een vervolg in seizoen 2 van The Bridge. Saga en Martin moeten weer aan de bak.

Het heeft even geduurd, maar misdaadserie The Bridge gaat verder, ruim een jaar na de gebeurtenissen uit het eerste seizoen.

De Øresundbrug tussen Denemarken en Zweden was toen de plaats delict van een gecompliceerde moordzaak. De Zweedse rechercheur Saga Norèn (Sofia Helin) hoort nu dat een olietanker tegen de brug is gebotst. Aan boord worden drie Zweedse en twee Deense jongeren gevonden, vastgeketend.

De autistische Saga roept de hulp in van haar Deense collega Martin Rohde (Kim Bodnia), met wie ze in seizoen één van The Bridge ook samenwerkte. Hij staat niet te springen om aan de slag te gaan, omdat hij nog niet is bekomen van alle ellende die hij in het eerste seizoen meemaakte: hij raakte vervreemd van zijn geliefde en verloor zijn zoon.

Verbaasd

Nog een reden voor Martin om op te zien tegen een nieuwe samenwerking, is het karakter van Saga. Hoewel het nooit is uitgesproken in de serie, lijdt ze aan het syndroom van Asperger. De rechercheur snapt weinig van emoties, doet alleen dienst­mededelingen en heeft een zakelijke kijk op seks.

Tegen de Britse blog Digital Spy vertelde actrice Sofia Helin onlangs dat ze verbaasd is over de popula­riteit van The Bridge. „Toen ik het script voor het eerst las, dacht ik: ‘Niemand zal haar aardig vinden, niemand zal haar begrijpen.’ Maar kijkers vinden de werkrelatie tussen Saga en Martin juist interessant.”

Inmiddels is er een seizoen 3 in de maak, al zal dat zonder Kim Bodna (Martin Rohde) zijn. Daarin moet Saga de misdrijven dus in haar eentje opknappen.

Bekijk hier de trailer van seizoen 2

Meer over