Ellen Pompeo blijft in Grey's Anatomy 'vanwege leeftijd'

27 juli 2016 16:39 | tv-serie | Door Televizier

© American Broadcasting Companies

De 46-jarige actrice Ellen Pompeo denkt dat ze al lang afscheid zou hebben genomen van haar personage Meredith Grey als ze wat jonger was geweest.

Ellen tekende vorige maand een nieuw contract bij Grey's Anatomy en blijft dus nog wel even te zien als hoofdpersoon in de ziekenhuisserie. Een strategische zet van de actrice. "De keuze om in Grey's te blijven spelen is puur op mijn leeftijd gebaseerd", geeft Ellen toe aan het blad People. "Ik ben slim genoeg om te weten dat mijn klokje tikt in Hollywood."

Veertiger

"Als ik jonger was, was ik waarschijnlijk allang iets anders gaan doen", zegt Ellen, die 35 jaar was toen ze begon als Meredith Grey. "Als late dertiger en vroege veertiger was ik me heel bewust hoe moeilijk het zou zijn om andere rollen te vinden."

300.000 dollar

"Ik dacht: waarom zou ik stoppen met iets dat heel succesvol is en dat goed betaalt?" De actrice zou meer dan 300.000 dollar verdienen per aflevering (!). "Ik ben nog steeds heel blij met mijn beslissing om te blijven", lacht ze. "Het moeilijke is alleen dat ik mezelf ouder zie worden op tv." 

Meer over