Facebook maakt 24 tv-programma's

8 mei 2017 13:26 | tv-serie | Door Televizier

Het gaat heel goed met Facebook, alleen jongeren weten de sociale media-site maar moeilijk te vinden. Daarom waagt Facebook zich aan tv-programma's die deze juni al te zien moeten zijn.

 

Facebook is naar verluidt van plan flink uit te pakken met grote, prestigieuze series à la House of Cards en The Crown maar ook met kleinere programma's van 5 à 10 minuten. Waarschijnlijk wil Facebook beginnen met een Virtual Reality datingshow waarin stellen elkaar voor het eerst ontmoeten via een bril. Volgens de site Business Insider zijn verschillende beroemheden in gesprek met Facebook om mee te werken aan de tv-programma's.

Episodic content

In Februari zei Mark Zuckerberg al dat hij graag wil dat mensen naar de site komen voor 'episodic content' dus content waarvoor je terug moet komen naar een dienst om de volgende aflevering te zien. Het geeft Facebook de kans om meer reclame kwijt te kunnen dan alleen op je tijdlijn.

App

Hoe FB de programma's precies gaat uitzenden is nog niet helemaal duidelijk, waarschijnlijk kun je de tv-shows gewoon op tv zien via de FB-app op smart-tv's of een hulpmiddel als Chromecast.

Ook YouTube is druk met televisie

Meer over