Familie Versace niet tevreden over tv-serie

9 Januari 2018 14:43 | tv-serie | Door Televizier

© YouTube

De familie van Gianni Versace is niet bij met de tv-serie die over de vermoorde modeontwerper is gemaakt. “Het gaat hier om pure fictie”, zegt de familie over het tweede seizoen van American Crime Story.

American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace begint binnenkort in de Verenigde Staten, maar de nabestaanden van Versace staan niet bepaald te wachten op deze reeks. "De familie heeft hiervoor nooit hun toestemming gegeven en heeft dan ook geen enkele betrekking op de serie, waarin de moord op wijlen Gianni Versace wordt uitgelicht. Aangezien er ook geen medewerking verleend is aan het boek waarop deze serie gebaseerd is, kunnen we stellen dat het hier om pure fictie gaat”, zegt een woordvoerder van de familie.

Gebaseerd op een boek

De producenten hebben gereageerd op de uitlatingen van de familie. "Net als bij de serie over O.J. Simpson, die eveneens gebaseerd is op een boek, gaan wij uit van het verhaal dat Maureen Oth in 1999 over Gianni Versace heeft geschreven. Wij staan daar volledig achter. Hier en daar hebben we wat 'gaten moeten dichten', maar naar onze mening komt de serie zeer dicht bij de waarheid."

Penelope Cruz

In het tweede seizoen van American Crime Story staat de dood van de Italiaanse modeontwerper Gianni Versace centraal. De beroemde ontwerper werd in 1997 doodgeschoten voor zijn huis door seriemoordenaar Andrew Cunanan. De hoofdrollen worden gespeeld door Penelope Cruz, Ricky Martin en Édgar Ramirez.

Meer over