Fans Celblok H starten petitie voor een vijfde seizoen

14 juni 2017 15:39 | tv-serie | Door Televizier

© ReinierBergsma

Na vier seizoenen trok SBS 6 de stekker uit Celblok H, een besluit dat op weinig enthousiaste reacties kon rekenen. Begin april zijn de fans een petitie gestart om de serie terug op tv te krijgen. 

Vanwege tegenvallende kijkcijfers besloot SBS begin april te stoppen met Celblok H. De petitie om de dramaserie terug te brengen, heeft inmiddels meer dan 5360 handtekeningen opgeleverd. De initiatiefnemers hebben ook op 28 juni een heuse manifestatie gepland voor het kantoorgebouw van SBS. Dan willen ze de handtekeningen overhandigen.

Superserie

Op de petitiepagina noemen fans Celblok H ‘een superserie’ en prijzen ze de acteurs voor hun acteerkunsten. Celblok H gaat over Suzanne Kramer, gespeeld door Isa Hoes. Ze komt in een vrouwengevangenis terecht na een poging tot moord op haar man. Ze heeft het op z’n zachtst niet makkelijk met haar medegedetineerden, onder andere gespeeld door Eva van de Wijdeven.

Dalende kijkcijfers       

In 2014 zond SBS 6 het eerste seizoen uit van Celblok H. De eerste drie seizoenen werden nog goed bekeken, maar de kijkcijfers daalden al snel tijdens het vierde seizoen. De cliffhanger van dit laatste seizoen trok slechts 581.000 kijkers.

Lees ook: Isa Hoes verrast door einde Celblok H.

Nieuw leven

Het is niet de eerste keer dat de fans een petitie starten om hun favoriete serie een nieuw leven in te blazen. Vorig jaar tekenden meer dan 10.000 mensen voor een vierde seizoen van Celblok H.  

Meer over