Fans en critici geschokt na Sherlock-finale

16 januari 2017 12:08 | tv-serie | Door Televizier

© Hartswood Films - Photographer: Todd Antony

Een recensent noemde het slot van de serie Sherlock het slechtste dat hij ooit zag op televisie. Kijkers zijn zeer verdeeld over de finale. Was het nou goed of niet?

'Wat een zooitje. Wat een abjecte, schadelijke troep. De groots aangekondigde finale van Sherlock was schokkend slecht. Het was zo erg dat er vragen moeten worden gesteld. Waarom vindt de BBC dat het zulke zelfingenomen troep kan uitstrooien over de zondagavond-kijkers'. Zo begint de recensie in de krant Daily Mail. Later in zijn artikel noemt de recensent deze aflevering van Sherlock ook nog de grootste nonsens die hij ooit zag op televisie. 

The Final Problem

Ook een boel kijkers waren teleurgesteld in de waarschijnlijk laatste aflevering van de detectiveserie. In 'The Final Problem' werd een hoop duidelijk. Bijboorbeeld dat Sherlock een hele slechte zus heeft. Er werd het een en ander opgeblazen, er zaten verschillende trucs in om het publiek op het verkeerde been te zetten en het slot was een anti-climax.

Een flink aantal kijkers was het eens met de recensent.

Toch waren er ook talloze mensen die met volle teugen genoten van Sherlock Holmes en zijn goede vriend Watson.

De favoriete scène uit de laatste aflevering was voor veel mensen niet eentje waar Sherlock Holmes in te zien was. Nee, het was de entree van zijn aartsvijand, Moriarty. En dat is inderdaad een mooie.

De laatste of niet?

Overigens is het nog niet helemaal zeker dat dit de laatste Sherlock was. Maar mocht er nog een seizoen volgen, dan duurt dat door de drukke agenda's van hoofdrolspelers Benedict Cumberbatch en Martin Freeman nog zeker een paar jaar.

Meer over