Fargo-de-serie: knetterharde actie en zwarte humor

20 juni 2014 10:29 | tv-serie | Door Televizier

Fargo is een nieuwe Amerikaanse serie die flink in de prijzen is gevallen. Het is daarom tijd om de reeks aan je voor te stellen.

De FX-serie die door Netflix wordt uitgezonden is gebaseerd op de gelijknamige film Fargo uit 1996. De gebroeders Joel en Ethan Coen, bekend van de kaskraker The Big Lebowski, regisseerden de film en combineerden donkere humor, keiharde actie en drama op bijzondere wijze. De film was goed voor zeven Oscarnominaties, waarvan er twee werden verzilverd (beste actrice en beste script). 

De film 

In de film laat een man zijn vrouw laat ontvoeren door twee criminelen, zodat hij losgeld kan vragen bij zijn rijke schoonvader. Al snel gaat het fout en wordt er bloed vergoten. Wanneer een zwangere agente zich met de zaak bemoeit krijgt het verhaal een bijzondere wending. Mocht je de film uit 1996 nog niet gezien hebben, dan is het tijd om dit weekend te genieten van één van de allerbeste Coen-films. 

De serie 

Achttien jaar na de film is Fargo terug op de buis, alleen in de vorm van een tv-serie. De gebroeders Coen hebben opnieuw de handen ineens geslagen en zijn de uitvoerend producenten van de serie. Hoewel de reeks is gebaseerd op de film, is de verhaallijn flink op de schop gegaan. 

Het verhaal

Het verhaal speelt zich opnieuw af in het besneeuwde stadje Fargo. Hier geeft hoofdpersoon Lester Nygaard niet de opdracht op zijn vrouw te ontvoeren, maar geeft hij per ongeluk een crimineel, Lorne Malvo, de opdracht om een pestkop te vermoorden. Dit is het begin van een bijzonder goede serie. 

Luchtig karakter

De serie is heeft alles. Net als in de film weten de makers wrede actie en donkere humor voortreffelijk te combineren. Lullige stopwoordjes en smalltalk geven de serie een luchtig karakter en is daarom voor veel mensen een ware aanrader. 

Sceptici

Veel kijkers waren bang dat een serie gebaseerd op de film niets zou worden. Na het zien van de eerste aflevering werd de mond van deze sceptici direct gesnoerd. 

Tien afleveringen verder heeft Fargo-de-serie drie belangrijke tv-prijzen te pakken.

En inmiddels is ook een tweede seizoen van Fargo-de-serie aangekondigd. Dat wordt een prequel.

Voor de liefhebbers hieronder de trailer van het eerste seizoen.

Meer over